Υλικά:
Για τον κιμά:
μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
λίγη πιπεριά πράσινη σε κομματάκια
2 κ.σ ντοματοπελτέ
αλάτι,πιπέρι
λίγη ζάχαρη
κανέλα, γαρύφαλλο, λίγο μοσχοκάρυδο, 1 δαφνόφυλλο
προαιρετικά σβήνουμε με κόκκινο κρασί
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να ασπρίσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο και την πιπεριά. Έπειτα τον ντοματοπελτέ και τα μπαχαρικά μας. Ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με νεράκι και αφήνουμε τον κιμά μας να σιγοβράσει για περίπου 30 με 35 λεπτά.
Για την ζύμη/φύλλο :
1 ποτήρι νερό
μισό ποτήρι ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
1 σφηνάκι ξύδι
2 κούπες αλεύρι (όσο πάρει)
Ζυμώνουμε καλά και ανοίγουμε το φύλλο μας!
Απλώνουμε το πρώτο φύλλο σε ένα λαδωμένο ταψί, προσθέτουμε την γέμιση ανακατεμένη με 200 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο ή φέτα! Τέλος από πάνω απλώνουμε το άλλο κομμάτι ζύμης! Ψήνουμε στους 180°C για 35 με 40 λεπτά!
Καλή Επιτυχία! :) :)


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου