Πέρασαν 11 Χρόνια Δημιουργίας! ❤️

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Φασολάδα!



Υλικά:



3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

 500 γρ μέτρια φασόλια

 3 καρότα κομμένα σε μικρά καρέ

 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 κλωνάρια σέλερι

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

λίγο ψιλοκομμένο σέλινο

 αλάτι,πιπέρι

1 κ.γ μπούκοβο προαιρετικά


Εκτέλεση:

Από την προηγούμενη μέρα μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό και αφήνουμε να βράσουν για 35-40 λεπτά.

 Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο (από το συνολικό), σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι. Τα ανακατεύουμε καλά, να λαδωθούν. Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τα μισοβρασμένα φασόλια και προσθέτουμε βραστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη φασολάδα για 30-35 λεπτά. 

Προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο σέλινο, αλατοπιπερώνουμε κι αν θέλουμε προσθέτουμε το μπούκοβο. 

Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αφήνουμε τη φασολάδα να βράσει για ακόμα λίγα λεπτά, μέχρι να χυλώσουν καλά τα φασόλια.

Καλή Επιτυχία! :) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου