Πέρασαν 11 Χρόνια Δημιουργίας! ❤️

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Αυθεντική Καρμπονάρα!





 


 Η συνταγή είναι για 4 μεγάλες μερίδες!


Υλικά:

5 κρόκους

1 αυγό ολόκληρο

200 γρ. πεκορίνο τριμμένο 

150 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη 

Μπέικον 🥓 ( κανονικά θέλει γκουαντσιάλε)

Μανιτάρια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

1 συσκευασία ζυμαρικά της αρεσκείας σας

Αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο

Ζωμό από τα ζυμαρικά


Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά με αλατισμένο νερό και κρατάμε στην άκρη 2 μεγάλες κούπες από το ζωμό των ζυμαρικών.

Σοτάρουμε το μπέικον και έπειτα τα μανιτάρια. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας. 

Σε μια μπασίνα χτυπάμε τους κρόκους μαζί με το ολόκληρο αυγό και τα τυριά μας. Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις! Ρίχνουμε το μπέικον και τα μανιτάρια στα σουρωμένα ζυμαρικά. Τέλος ρίχνουμε το μίγμα στα μακαρόνια! Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η καρμπονάρα μας!


voilà!

 

Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και φρέσκοτριμμένο πιπέρι!

Εμένα προσωπικά μου αρέσει να την σερβίρω και με προσούτο! ❤️






 Καλή Απόλαυση! ❤️

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου