Υλικά για την γέμιση:
Διάφορα αυτοφυή αγριόχορτα:
Μεραλίδα,ζώχος,ζουμαρίδα,αλευρίδα,βοιδόχορτο,γαιδουράγκαθο,λάπατο,πουράτζινο,κολοκυθάκια, ασπροκόλες,κουφολαχανίδες,ταρίδες,σταφυλόνια,περδικάκι,τσουκνίδες,τριφτούλι,πολυκάρπι,γουρουνάκι και ξυγκάκι. (Βάζουμε ένα ματσάκι απο το κάθε ένα)
Μυρωδικά:
δυόσμος,μαντζουράνα,σάψιχος,ρίγανη,μάραθος και μαιντανός
3-4 σκελίδες σκόρδο και 1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι
Για την ζύμη:
1 κιλό αλεύρι
1/3 του φλιτζανιού ξύδι
1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό (αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο)
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μιά λεκάνη όλα τα χόρτα μας τα μυρωδικά μας, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι/πιπέρι το ρύζι και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το ελαιόλαδο το ξύδι το αλάτι,το νερό και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε. Η ζύμη μας πρέπει να γίνει μαλακή και να ξεκολλάει απο τα χέρια μας. Αφήνουμε κανένα 10λεπτο την ζύμη να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη, προσθέτουμε μιάμιση κουταλιά της σούπας απο την γέμιση. Κλείνουμε τις άκρες της ζύμης και πιέζουμε με το πιρούνι τις άκρες ώστε να κλείσουν. Ψήνουμε στους 180° C για 45 λεπτά περίπου.
Βγαίνουν 18 λαχανοπιτάκια.
Καλή Όρεξη! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου