Πέρασαν 11 Χρόνια Δημιουργίας! ❤️

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Μοσχαράκι Κρασάτο!

Ένα φαγητό που αποπνέει Παράδοση & Γεύση!




Για πάμε να το δούμε όμως...





Υλικά για 5 μεγάλες μερίδες:


1 κιλό μοσχάρι κιλότο 

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 

2 μεγάλα καρότα κομμένα καρέ 

2 κλαράκια σέλερι κομμένα καρέ 

1 μπουκάλι κόκκινο κρασί της αρεσκείας σας
( Κατά προτίμηση ξηρό) 

1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ

Ελαιόλαδο 

1 κουταλιά του γλυκού μαύρη ζάχαρη 

Αλάτι , πιπέρι, κανέλα , γαρύφαλλο, 2 δάφνες, μπαχάρι και λίγο κόλιανδρο 

Μαϊντανό 


Εκτέλεση:




Κόβουμε το κρέας σε μεσαία κομμάτια και τα σοτάρουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα όταν η κάθε πλευρά του κρέατος έχει σοταριστεί καλά. Προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά μας καλά-καλά. 
Έπειτα προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε.

Στην συνέχεια προσθέτουμε το κρέας και σβήνουμε με το κρασί! Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας! Περιμένουμε να πάρει μια βράση και τοποθετούμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέσα σε μια γάστρα.
Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς κελσίου!





Το φαγητό μας είναι έτοιμο!

Σερβίρουμε με ρύζάκι.

Για το ρύζι:

1 φλιτζάνι ρύζι 
2 μισή φλιτζάνια νερό 
Λίγο αλάτι
Μισό καρότο ψιλοκομμένο
Λίγο καλαμπόκι 
Λίγη πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

Προσθέτουμε όλα μας τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζι για περίπου 15-20 λεπτά. Όταν το ρύζι πιει όλα του τα υγρά είναι έτοιμο!


Ένα ονειρεμένο πιάτο!

Καλή Απόλαυση! ❤️

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου