Πέρασαν 11 Χρόνια Δημιουργίας! ❤️

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Γλυκά του Κουταλιού!



Ποιός δεν έχει φάει και σε ποιόν δεν αρέσουν τα γλυκά του κουταλιού;!
Εύκολα και υγιεινά γλυκά για μικρούς και μεγάλους. Τα γλυκά αυτά μου το έμαθε ο μπαμπάς μου και προτείνω να τα δοκιμάσετε!


Υλικά για σταφύλι και βύσσινο:
Για 2 ποτήρια ρόγες  σταφυλιού, ή βύσσινο 1 ποτήρι ζάχαρη
Βράζουμε για περίπου 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά


Υλικά για Σύκο:
Για 1 κιλό σύκα 2 κιλά ζάχαρη

Τρυπάμε τα σύκα μ' ένα πιρούνι 5-6 φορές
Τα βράζουμε για 15 λεπτά
Αφού βράσουν, τα βάζουμε σε κρύο νερό
Τα ξαναβράζουμε πάλι για 15 λεπτά
Τα βγάζουμε απ' τη φωτιά, προσθέτουμε 2 πρέζες χαλκό και τα αφήνουμε για 10 λεπτά
Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 ποτήρια νερό και 2 κιλά ζάχαρη
Μόλις βράσει το νερό με τη ζάχαρη, στραγγίζουμε καλα-καλα  τα σύκα, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα βράζουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι
Τέλος βάζουμε χυμό από μισό λεμόνι


Αν προτιμούμε πηκτό σιρόπι, τα αφήνουμε να βράσουν κι άλλο. Αν όχι, λιγότερο.
Το λεμόνι το προσθέτουμε για να μη ζαχαρώνει.
Αν θέλουμε βάζουμε μπαρμπαρόζα ή βασιλικό  για περισσότερο άρωμα. Εγώ προτιμώ την βανίλια!
Αποφεύγουμε το γαρύφαλλο στο σύκο γιατί αλλοιώνει το άρωμα του (αυτό είναι θέμα γούστου)

Καλή Όρεξη!   :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου