3 τεμ. πορτοκάλια
2 τεμ. λεμόνια
κρυσταλλική ζάχαρη
Εκτέλεση:
Πλένουμε και βράζουμε τα πορτοκάλια και τα λεμόνια (ολόκληρα με τη φλούδα) σε αρκετό νερό για 40-60 λεπτά έως ότου μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Αφαιρούμε τα κουκούτσια εάν υπάρχουν και κρατάμε το χυμό που θα βγει στο κόψιμο. Ζυγίζουμε τα φρούτα μαζί με το χυμό και προσθέτουμε το ίδιο βάρος σε ζάχαρη. Βάζουμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά περίπου, έως ότου δέσει το γλυκό.
Πλένουμε και βράζουμε τα πορτοκάλια και τα λεμόνια (ολόκληρα με τη φλούδα) σε αρκετό νερό για 40-60 λεπτά έως ότου μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Αφαιρούμε τα κουκούτσια εάν υπάρχουν και κρατάμε το χυμό που θα βγει στο κόψιμο. Ζυγίζουμε τα φρούτα μαζί με το χυμό και προσθέτουμε το ίδιο βάρος σε ζάχαρη. Βάζουμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά περίπου, έως ότου δέσει το γλυκό.

Πως αποστειρώνουμε τα βάζα:
Τα πλένουμε με ζεστό νερό και τα βάζουμε ανάποδα σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. Βάζουμε στο φούρνο στους 100°C για 15 λεπτά. Γεμίζουμε τα ζεστά βάζα αμέσως με το ζεστό γλυκό, Γεμίζοντάς τα μέχρι πάνω. Κλείνουμε με το καπάκι και τα τοποθετούμε ανάποδα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Καλή Επιτυχία! :)




Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου