Υλικά:
1 ποτήρι ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
δυόμιση ποτήρια ζάχαρη κρυσταλλική
2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
4 ποτήρια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
2 σοκολάτες υγείας πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσουμε να κάψει. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 10 - 12 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Ρίχνουμε την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Ανακατεύουμε.
Τέλος ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι ο χαλβάς να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας! Φορμάρουμε!
Σε μπέν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα με λίγο νεράκι ζεστό!
Περιχύνουμε τον χαλβά!!
Μισή δόση:
Καλή Επιτυχία! :)
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσουμε να κάψει. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 10 - 12 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Ρίχνουμε την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Ανακατεύουμε.
Τέλος ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι ο χαλβάς να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας! Φορμάρουμε!
Σε μπέν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα με λίγο νεράκι ζεστό!
Περιχύνουμε τον χαλβά!!
Μισή δόση:
Καλή Επιτυχία! :)




Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου