Πέρασαν 11 Χρόνια Δημιουργίας! ❤️

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος Με Σοκολάτα Πορτοκάλι!






Υλικά:

1 ποτήρι ελαιόλαδο ή σπορέλαιο

δυόμιση ποτήρια ζάχαρη κρυσταλλική

2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό

4 ποτήρια νερό

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

2 σοκολάτες υγείας πορτοκάλι


Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσουμε να κάψει. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 10 - 12 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Ρίχνουμε την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Ανακατεύουμε.

Τέλος ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι ο χαλβάς να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας! Φορμάρουμε!

Σε μπέν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα με λίγο νεράκι ζεστό!

 Περιχύνουμε τον χαλβά!!




Μισή δόση:


Καλή Επιτυχία! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου