Πέρασαν 11 Χρόνια Δημιουργίας! ❤️

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Πανεύκολη πορτοκαλόπιτα με σπαστό φύλλο!




Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας 450 γρ.

1 ποτήρι σπορέλαιο

150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

20 γρ. μπέικιν πάουντερ (4 κ.γ.)

1 βανίλια

4 αυγά

220 γρ. γιαούρτι (στραγγιστό)

Ξύσμα από 3 πορτοκάλια 

1 σφηνάκι λικέρ πορτοκαλιού 


Για το σιρόπι:

3 ποτήρια νερό

2 ποτήρια ζάχαρη κρυσταλλική

ξύσμα από 1 πορτοκάλι και το χυμό του


Βράζουμε για 15 λεπτά.  (κρύο γλυκό, ζεστό σιρόπι)





Εκτέλεση:


 Απλώνω ένα - ένα τα φύλλα. Τα αφήνω όση ώρα χρειάζεται για να ξεραθούν (περίπου 30 λεπτά).

Μετά τα σπάω με το χέρι μου (ακανόνιστα) σε μικρά κομματάκια.
 Τα βάζω σε μεγάλο μπολ. Ξεχωρίζω τα αυγά και χτυπώ τα ασπράδια μαρέγκα.

Χτυπώ με σύρμα τους κρόκους με την ζάχαρη, έπειτα προσθέτω το σπορέλαιο, την βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό του. Ανακατεύω.

Προσθέτω την μαρέγκα και ομογενοποιώ με κυκλικές κινήσεις. Τέλος ρίχνω το μπέικιν, το γιαούρτι και το σπασμένο φύλλο. Ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις μέχρι να γίνει ένα μείγμα.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 25 με 30 λεπτά!


Χαράζουμε σε κομματάκια, ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο κρύο γλυκό. Το αφήνουμε πάνω απο 6 -7 ώρες να τραβήξει όλο το σιρόπι.


 Καλή Επιτυχία! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου