Πέρασαν 11 Χρόνια Δημιουργίας! ❤️

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Κριτσίνια Καρότου & Τζατζίκι!




Υλικά για 12 κριτσίνια :


2 μεγάλα καρότα τριμμένα

150 ml ελαιόλαδο

100 ml νερό ή κρασί

1 κ.γ αλάτι, λίγο πιπέρι

1 κ.γ πάπρικα

1 κ.γ μπέικιν πάουντερ

200-250 αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)



Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υλικά μας και ανακατεύουμε, έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Ανακατεύουμε και πλάθουμε την ζύμη μας σε μακρόστενα κριτσίνια σε ότι μέγεθος θέλουμε (όλα να έχουν το ίδιο πάχος). Λαδώνουμε το ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 με 30 λεπτά στους 180°C.  Προσθέτουμε πάνω στα κριτσίνια λίγη πάπρικα η σουσάμι!







Υλικά για το τζατζίκι:

1 αγγούρι 

300 γρ γιαούρτι στραγγιστό

3-4 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο)

2-3 κ.σ ελαιόλαδο

1 κ.σ ξύδι

αλάτι,πιπέρι,ρίγανη


 Εκτέλεση:


Πλένουμε το αγγούρι, το τρίβουμε στον τρίφτη ολόκληρο μαζί με την φλούδα του και το στύβουμε καλά καλά για να φύγουν όλα τα υγρά του. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε!




Καλή Επιτυχία! ❤️




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου