Υλικά:
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια καστανή ζάχαρη
1 μπανάνα (λιωμένη)
χυμό ενός πορτοκαλιού
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κ.γ κανέλα
1 κοφτή κ.γ γαρύφαλλο
1 κ.γ μπέικιν
μισή κ.γ σόδα
αλεύρι περίπου μισό πακέτο (όσο πάρει)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπόλ προσθέτουμε την λιωμένη μπανάνα το ελαιόλαδο και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε με το σύρμα, έπειτα προσθέτουμε την κανέλα , το γαρύφαλλο και το ξύσμα. Παίρνουμε ένα ποτήρι και το γεμίζουμε με τον χυμό το πηγαίνουμε πάνω από το μπολ με τα υλικά μας και ρίχνουμε μέσα στο ποτήρι το μπέικιν και την σόδα. (για να ενεργοποιηθεί η σόδα χρειάζεται κάτι όξινο) Ανακατεύουμε!
Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα! Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 20 με 25 λεπτά!
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα
ή
με μαρμελάδα!
Καλή Επιτυχία!! :)




Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου