Πέρασαν 11 Χρόνια Δημιουργίας! ❤️

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Φακές!




Υλικά:

μισό κιλό φακές

 ελαιόλαδο

2 ξερά κρεμμύδια

3 σκελίδες σκόρδο

2 κ.σ κοφτές ντοματοπελτέ

2 δαφνόφυλλα

ρίγανη,ξύδι,αλάτι,πιπέρι


Εκτέλεση:


Ξεπλένουμε τις φακές και τις βράζουμε με μπόλικο νερό για 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε! Προσθέτουμε τον πελτέ τις φακές τα δαφνόφυλλα και νερό μέχρι να σκεπαστούν οι φακές. Βράζουμε για περίπου 25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά για να χυλώσουν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος και προσθέτουμε λίγο λαδάκι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά για να χυλώσουν οι φακές. Στο τέλος προσθέτουμε 2 κουταλιές ξύδι και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη. Δοκιμάζουμε και ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Πάντα να τις τρώτε με κάποιο αμυλούχο τρόφιμο, ρύζι ή ψωμί, γιατί σας δίνει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ισάξιας του κρέατος! 



Bon Appétit! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου