Πέρασαν 11 Χρόνια Δημιουργίας! ❤️

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Κέικ Κανέλας Με Ελαιόλαδο! (χωρίς αυγά)





Υλικά :

1 ποτήρι ελαιόλαδο

Ενάμιση ποτήρι μαύρη ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

1 βανίλια

1 ποτήρι γάλα

Μισό ποτήρι χυμό πορτοκάλι

1 σφηνάκι κονιάκ

Ξύσμα ενός πορτοκαλιού και ενός λεμονιού

3 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν πάουντερ

2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 (Όσο  πάρει)

λίγο μοσχοκάρυδο και λίγο γαρύφαλλο 


Εκτέλεση: 

Για το κέικ κανέλας, χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Έπειτα τα μπαχαρικά,την βανίλια και το ξύσμα. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα μας . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 1 ώρα. Τέλος πασπαλίζουμε με κανέλα και λίγη ζάχαρη άχνη!


Καλή Επιτυχία! :) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου