Πέρασαν 11 Χρόνια Δημιουργίας! ❤️

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ανάποδη Μηλόπιτα Με Χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη!

Ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά παγκοσμίως. 
Από πού μας έρχεται όμως η μηλόπιτα ?
Η απάντηση είναι από την Αγγλία!







Για πάμε να την δούμε! 

Υλικά:

3 μεγάλα κόκκινα μήλα 
3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα 
Λίγο γαρύφαλο & λίγο μοσχοκάρυδο
Σιρόπι αγαύης 

1 συσκευασία βούτυρο φυτικό
2 φλιτζάνια στέβια κρυσταλλική 
2 αυγά 
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο πλήρες 
1 φλιτζάνι βρώμη
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
3 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι 

(Μετράμε με το ίδιο φλιτζάνι) 




Εκτέλεση: 

Απλώνουμε λαδόκολλα στο ταψί μας.
Πλένουμε καλά τα μήλα και τα καθαρίζουμε. Τα κόβουμε στην μέση και το κάθε μέρος το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με την ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά. Στον πάτο του ταψιού ραντίζουμε με σιρόπι αγαύης και προσθέτουμε στην σειρά, τα μήλα μας. Ξανά ραντίζουμε με σιρόπι.
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει. 
 Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, την βανίλια και το γάλα. Τέλος προσθέτουμε την βρώμη, το αλάτι, το αλεύρι και το μπέικιν. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. 

Στρώνουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα. 
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς κελσίου για περίπου 20-25 λεπτά. ( Ανάλογα τον φούρνο)
Την αφήνουμε να κρυώσει και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα! 

Διακοσμούμε με φυλλαράκια δυόσμου! 



Σερβίρουμε & απολαμβάνουμε! 

Πηγαίνει τέλεια με παγωτό καϊμάκι ή βανίλια!

Καλή Απόλαυση! ❤️


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου