Καλή πρωτοχρονιά σε όλους! Υγεία και αγάπη σε εσάς και στους αγαπημένους σας αλλά φυσικά και σε όλο τον κόσμο! Εύχομαι ο νέος χρόνος να μας φέρει ειρήνη αλλά και πολλές γεύσεις και νοστιμιές!
Πάμε να δούμε την φανταστική και εύκολη συνταγή βασιλόπιτας!
Υλικά:
1 συσκευασία βούτυρο lurpak
4 αυγά
1 ποτήρι γάλα πλήρες
2 ποτήρια ζάχαρη κρυσταλλική
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και από 1 λεμόνι
Μια πρέζα αλάτι
3 βανίλιες
Μαστίχα στη μύτη του κουταλιού
1 συσκευασία αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουβερτούρες
Δάκρυα λευκής σοκολάτας
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά.
Έπειτα το γάλα, τις βανίλιες, το αλάτι και την μαστίχα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ μας. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το ξύσμα. Περιμένουμε να ομογενοποιηθεί καλά το μίγμα μας. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί, αφού το έχουμε βουτυρώσει καλά και έχουμε φυσικά στρώσει στο πάτο του ταψιού, αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς κελσίου για 40-45 λεπτά. Στα τελευταία 15 λεπτά καλύπτουμε την βασιλόπιτα μας με αλουμινόχαρτο ώστε να μην μας καεί το πάνω αλλά και το κάτω μέρος της. Με αυτό το τρόπο θα ψηθεί καλά η βασιλόπιτα μας και στο κέντρο της. Φυσικά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το χρυσό φλουρί! Κάνουμε μια τρύπα με ένα μαχαιράκι στην βασιλόπιτα και βάζουμε μέσα το φλουρί! Διακοσμούμε!
Λιώνουμε σε Bain-marie την μαύρη σοκολάτα και περιχύνουμε την βασιλόπιτα. Στολίζουμε με τα δάκρυα λευκής σοκολάτας.
Καλή Χρονιά!!!!!! ❤️


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου