Άγρια χόρτα τσιγαριστά με μπόλικο ελαιόλαδο από τις ελιές μας και μπόλικο τριμμένο σκόρδο!
Ο πατέρας μου είναι ιερέας και στον ελεύθερο του χρόνο, εκτός από το να ψέλνουμε και να τραγουδάμε μαζί , μας αρέσει να μαγειρεύουμε και μαζί!
Κάθε απόγευμα πηγαίνει και μαζεύει λάχανα. Έτσι λέμε τα άγρια χόρτα στο χωριό μας το Περαχώρι το οποίο βρίσκεται στην όμορφη Ιθάκη μας! ❤️
Πλένουμε καλά τα χόρτα μας 3-4 φορές για να φύγουν όλα τα χώματα. Κόβουμε τα κοτσάνια τους. Τα βράζουμε για 30 λεπτά μέσα σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
Τα σουρώνουμε. Τον ζωμό από τα χόρτα φυσικά και τον κρατάμε. Τον αποθηκεύουμε σε ένα μπουκάλι και το πίνουμε. Κάθε μέρα από 2 σφηνάκια. Τονώνει το ανοσοποιητικό και περιέχει παρά πολλές βιταμίνες.
Στραγγίζουμε τα χόρτα και τα πιέζουμε με τα χέρια μας για να αφαιρέσουμε όλο το νερό και την υγρασία τους. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σκόρδο λιωμένο. Σοτάρουμε καλά το σκόρδο και στην συνέχεια προσθέτουμε τα χόρτα κομμένα σε μικρά κομμάτια. Σβήνουμε με ξύδι και προσθέτουμε μπαχαρικά. Αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη.
Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, λεμόνι και ψωμί!
Απολαμβάνουμε! ❤️
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου