Υλικά:
1 Βιτάμ
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας γάλα
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 βανίλια
1 συσκευασία αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
3 μήλα
1 κουτάλι του γλυκού κορν φλάουερ
χυμός από μισό λεμόνι
ζάχαρη-κανέλα
1 φλυτζάνι του τσαγιού νερό
Εκτέλεση:
Σε μια μπασίνα βάζουμε το βιτάμ αφαιρώντας 2 κουταλιές της σούπας, (θα μας χρειαστούν για τη σάλτσα), το αυγό, το γάλα, 5 κουταλιές ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι και το πλάθουμε. Βάζουμε μια λαδόκολα σε ένα ταψί και απλώνουμε τη ζύμη. Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα απλώνουμε πάνω στη ζύμη. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου μία ώρα (ανάλογα τον φούρνο) στους 180° C. Όσο ψήνεται, φτιάχνουμε τη σάλτσα. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τις 2 κουταλιές βιτάμ, 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, το λεμόνι, το κορν φλάουερ, το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Το απλώνουμε στην μηλόπιτα όσο είναι ζεστή.
Καλή Απόλαυση! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου