Υλικά:
500 ml σπορέλαιο
250 ml χυμό πορτοκάλι
260 γρ ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
100 ml τεντούρα
ξύσμα απο 3 πορτοκάλια
100 γρ σιμιγδάλι
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Χτυπάμε με σύρμα το λάδι με την ζάχαρη. Ρίχνουμε την σόδα και το μπέικιν στο χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Σιγά σιγά συνεχίζουμε να ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος το αλεύρι. Η ζύμη μας πρέπει να γίνει μαλακή και να μην κολλάει. Πλάθουμε τα μελομακάρονα μας. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολα.
Ψήνουμε στους 170° C για μισή ώρα ( ανάλογα το φούρνο και το μέγεθος του μελομακάρονου).
Για το σιρόπιασμα πρέπει να είναι κρύα τα μελομακάρονα και καυτό το σιρόπι.
Για το σιρόπι:
4 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
Χυμό ενός λεμονιού 🍋
1 κούπα μέλι
2 ξυλάκια κανέλας
Φλούδα πορτοκαλιού και λεμονιού
Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά. Όταν το σιρόπι μας έχει φτάσει στο σημείο να κοχλάζει σταματάμε το ανακάτεμα. Μετράμε 4 λεπτά! Έτοιμο!
Καλέεεεεεες Γιορτέεεεεεεεεεςςςςςςς!!! ❤️


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου