Πέρασαν 11 Χρόνια Δημιουργίας! ❤️

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Γεμιστά Γιαλαντζί

Γεμιστά Γιαλαντζί ή αλλιώς ορφανά.
Ένα πιάτο που αποπνέει Παράδοση και γεύση!
Γεμιστά με ρύζι!
Για πάμε να το δούμε...






Υλικά:

4 ντομάτες

1 μελιτζάνα 

2 πιπεριές

2 κρεμμύδια

4 σκελίδες σκόρδο 

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ

1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας 

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 

αλάτι-πιπέρι

σάψυχο, ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό 

350 γρ. ρύζι για γεμιστά 

3 πατάτες κομμένες κυδωνάτες


Εκτέλεση:

Πλένουμε όλα τα λαχανικά μας. Κόβουμε απο τα λαχανικά το πάνω μέρος για να τα κάνουμε καπάκια.
Αφαιρούμε με ένα κουτάλι το εσωτερικό των λαχανικών και τα βάζουμε σε μια μπασίνα.
Περνάμε από τρίφτη την ντομάτα και την μελιτζάνα, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον μαϊντανό,το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, τον ντοματοπελτέ μαζί με τον χυμό ντομάτας. Τέλος το ρύζι!
 Ανακατεύουμε!

 Γεμίζουμε τα λαχανικά με την γέμιση και τα κλείνουμε με τα καπάκια τους. Λαδώνουμε το ταψί μας και ψήνουμε στους 180° C  για 1 ώρα! (Ανάλογα τον φούρνο)
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με μπόλικο σάψυχο! Τέλος προσθέτουμε λίγο νεράκι στα τοιχώματα της γάστρας μας.


Αν μας περισσέψει γέμιση την βάζουμε σε μια γωνιά στο ταψί. Θα ψηθεί το φαγητό μας και θα γίνει μούρλια!

Σερβίρουμε με μπόλικη φέτα Κεφαλονιάς!
Και φυσικά δεν θα λείψει από το τραπέζι μας το ψωμί! 



Καλή Όρεξη! ❤️


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου