Πέρασαν 11 Χρόνια Δημιουργίας! ❤️

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Ρυζόγαλο!







Υλικά:

1200 γρ γάλα φρέσκο, πλήρες

100 γρ ρύζι γλασέ ή καρολίνα

100 γρ ζάχαρη

1 κ.σ κορν φλάουερ 

φλούδα από 1 λεμόνι

1 βανίλια

κανέλα για πασπάλισμα


Εκτέλεση:

Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας εκτός  από το κορν φλάουερ σε μια κατσαρόλα την οποία τοποθετούμε στην φωτιά. Όταν το γάλα πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε το ρυζόγαλο να σιγοβράσει για 30 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα μια με ξύλινη κουτάλα.  Όταν το ρύζι έχει μαλακώσει διαλύουμε τον κορν φλάουερ σε λίγο νεράκι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα για να δέσει. Ανακατεύουμε! Αφαιρούμε τις φλούδες λεμονιού και μοιράζουμε το ρυζόγαλο στα μπολάκια μας! Τέλος πασπαλίζουμε με κανέλα!! 




Καλή Επιτυχία!! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου