500 γρ αλεύρι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
ενάμιση φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσια
100-150 γρ τυρί φέτα θρυμματισμένη
αλάτι
λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το νερό και την μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας και τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Ζυμώνουμε την ζύμη μας για 10 λεπτά περίπου. Την σκεπάζουμε με μια νωπή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 40 με 45 λεπτά. Την κόβουμε σε κομμάτια και τα πλάθουμε σε στρογγυλά καρβελάκια. Λαδώνουμε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180 °C για 20 με 25 λεπτά.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το νερό και την μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας και τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Ζυμώνουμε την ζύμη μας για 10 λεπτά περίπου. Την σκεπάζουμε με μια νωπή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 40 με 45 λεπτά. Την κόβουμε σε κομμάτια και τα πλάθουμε σε στρογγυλά καρβελάκια. Λαδώνουμε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180 °C για 20 με 25 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου