Πέρασαν 11 Χρόνια Δημιουργίας! ❤️

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Γαλακτομπούρεκο!






Υλικά:   


 1 πακέτο φύλλο κρούστας 

   250 γρ. βούτυρο αγελάδας λιωμένο 


      Για την σιμιγδαλόκρεμα:


    1 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες   

 250 γρ. ζάχαρη   

 1 πορτοκάλι (ξύσμα)  

  120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 

   4 αυγά   

 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο


  Για το σιρόπι:


700 γρ. ζάχαρη

 250 γρ. νερό

1 στικ κανέλα

1 τεμ. πορτοκάλι (φλούδες)


Εκτέλεση:

 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Στο μεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ την υπόλοιπη ζάχαρη με το σιμιγδάλι και τα αυγά. Λίγο πριν πάρει βράση το γάλα, ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.  Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα και ν' αρχίσει να κοχλάζει. Τότε την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε και την απλώνουμε  στο ταψί, πάνω από τα φύλλα. Την απλώνουμε καλά με μια σπάτουλα και διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων πάνω από την κρέμα. 




 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. Κόβουμε τα υπόλοιπα φύλλα στις διαστάσεις του ταψιού, ώστε να μην εξέχουν από αυτό, και τα στρώνουμε από πάνω, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Χαράσσουμε ελαφρώς το γαλακτομπούρεκο σε κομμάτια. 
Ψήνουμε για τουλάχιστον μία ώρα (ανάλογα το φούρνο), έως ότου ροδίσουν τα φύλλα. 


 Τέλος βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι, ρίχνοντάς το λίγο-λίγο με μια κουτάλα. Αφήνουμε το γλυκό να ξεκουραστεί και να απορροφήσει το σιρόπι του!



Καλή Επιτυχία! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου