Υλικά:
150 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες
100 γρ. νερό
80 γρ. βούτυρο αγελάδας
1 κ.γ. αλάτι
10 γρ. ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε ελαφρώς. Στην συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, τεμαχισμένο. Μόλις αρχίσει να βράζει το βούτυρο, ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα σε χαμηλή φωτιά. Όταν αρχίσει το μείγμα μας να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, το αποσύρουμε.Το αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ και το ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό, προσθέτοντας έπειτα ένα-ένα τα αυγά! Τέλος φτιάχνουμε τα σου με δυο κουταλάκια: με το ένα παίρνουμε μια μικρή κουταλιά από τη ζύμη και με το άλλο τη σπρώχνουμε προς τη λαδόκολλα, δίνοντάς της παράλληλα στρογγυλεμένο σχήμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 με 25 λεπτά!
Καλή Επιτυχία! :)







Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου