Υλικά:
1 κολοκύθα
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι και θυμάρι
1 κ.σ βούτυρο
Εκτέλεση:
Για την κολοκυθόσουπα βελουτέ, κόβουμε την κολοκύθα σε μικρούς κύβους. Αφαιρούμε σπόρους και ίνες. Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την κολοκύθα και τις σκελίδες ολόκληρες. Ρίχνουμε νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά μας σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε. Την πολτοποιούμε με το μίξερ χειρός (και αν θέλουμε τέλεια υφή την περνάμε από σουρωτήρι). Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Την βάζουμε σε σουπιέρα ή σερβίρουμε σε ζεστά μπολ. Πασπαλίζουμε με θυμάρι και σπιτικά κρουτόν.
Για τα κρουτόν:
4 φέτες ψωμί χωριάτικο
ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι,πάπρικα
Ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 4-5 λεπά!
Καλή Επιτυχία!




Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου