Για το παντεσπάνι:
5 αυγά χωρισμένα από κρόκους και ασπράδια
125 γραμμάρια ζάχαρη
125 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες
Για την μους σοκολάτας:
350 γραμμάρια κουβερτούρα
2 κ.σ κονιάκ
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Για το σιρόπι:
100 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια νερό
(Προσθέτουμε το νερό και την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και αφήνουμε το σιρόπι μας να βράσει για 5-7 λεπτά)
1 κονσέρβα καραμέλα (υπάρχουν έτοιμες του εμπορίου)
1 πακέτο μπισκότα cookies
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα ασπράδια σε δυνατή ταχύτητα 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν μαρέγκα.Χτυπάμε με σύρμα τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη και τις βανίλιες.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.
Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολα, ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς κελσίου για 20-25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Όταν ψηθεί το παντεσπάνι το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει.
Το κόβουμε στην μέση με ένα πριονοτό μαχαίρι και το σιροπιάζουμε.
Για την μους σοκολάτας τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και την λιώνουμε σε Μπεν Μαρί. Την αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το κονιάκ μέχρι να πήξει και να γίνει σαν σαντιγί.
Ρίχνουμε την κρύα σοκολάτα και ανακατεύουμε. Την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Σε μια πιατέλα βάζουμε το ένα παντεσπάνι, το στρώνουμε με την μους μας και την καραμέλα και μερικά κομμένα μπισκότα cookies. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλη μια φορά!
Τέλος διακοσμούμε με μους και μπισκότα!
Έτοιμη η τούρτα μας!!!!!
Καλή επιτυχία!! :-)






Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου