Υλικά για 10-15 μικρά Τυρόψωμα:
4 ποτήρια νερό χλιαρό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ αλάτι
2 κ.γ ζάχαρη
2 κ.γ θυμάρι
1 κ.γ ρίγανη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400- 500 γρ περίπου
Τυρί φέτα ή ελιές σε ροδέλες ή και τα δυο!
1 κρόκο
Εκτέλεση:
Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το χλιαρό νερό την μαγιά και την ζάχαρη!
Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά και σκεπάζουμε με πετσέτα για 10 λεπτάκια για να ενεργοποιηθεί.
Έπειτα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας εκτός από το τυρί και σιγά σιγά το αλεύρι. ανακατεύουμε και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να στέκεται και να μην κολλάει στα χέρια μας. Σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Την τοποθετούμε σε ζεστό μέρος, την αφήνουμε για περίπου 1 ώρα να φουσκώσει!
Ζυμώνουμε ρίχνοντας το θρυμματισμένο τυρί μας και φτιάχνουμε τα τυροψωμάκια μας! Τα Αλείφουμε με το κρόκο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι!
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 με 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο και το μέγεθος από τα ψωμάκια!



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου