Ένα γλυκό με παράδοση, άρωμα & γεύση! ❤️
Υλικά:
1 ποτήρι σπορέλαιο
δυόμιση ποτήρια ζάχαρη κρυσταλλική
2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
4 ποτήρια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
Λίγο μοσχοκάρυδο
1 φλούδα πορτοκάλι 🍊
Κανέλα & καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα
Ξύσμα πορτοκαλιού
Καρύδια
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και τα μπαχαρικά μαζί με την φλούδα και τα αφήνουμε στην άκρη να σιγοβράσουν.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 10 - 12 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Τέλος ρίχνουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε με σύρμα για να μην μας κολλήσει ο χαλβάς.
Είναι έτοιμος μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας!
Φορμάρουμε!
Μπορείτε επίσης να βάλετε και κουκουνάρι του πηγαίνει τρελά! ❤️
Καλή απόλαυση! ❤️


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου