Πέρασαν 11 Χρόνια Δημιουργίας! ❤️

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

"Ψευτοπαστίτσιο"

Όταν ήμουν μικρή η μαμά μου, μας έφτιαχνε το ψευτοπαστίτσιο. Τι είναι το ψευτοπαστίτσιο για όσους δεν ξέρουν ? 


Όταν περίσσευαν μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα ντομάτας μας έφτιαχνε το ψευτοπαστίτσιο. 

Ανακατεύε τα μακαρόνια με την σάλτσα. Τα έβαζε στο πάτο του ταψιού μαζί με μπόλικο τυράκι τριμμένο. Έπειτα  έφτιαχνε μπεσαμέλ και την τοποθετούσε πάνω από τα μακαρόνια και τέλος άπλωνε και άλλο τυρί και συγκεκριμένα γραβιέρα Κεφαλονιάς!  


Ένα πιάτο γεμάτο αναμνήσεις και αγάπη! 


Για πάμε να δούμε την συνταγή!


Υλικά για την σάλτσα ντομάτας:

2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα 

3 σκελίδες σκόρδο 

2 καρότα χοντροκομμένα

2 ντομάτες κομμένες στην μέση 

Αλάτι, πιπέρι,κανέλα, γαρύφαλλο

2 φύλλα δάφνης 

Ελαιόλαδο 

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ

Νεράκι


Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι με ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά μας. Στην συνέχεια σοτάρουμε το ντοματοπελτέ μαζί με τα φύλλα δάφνης. Τέλος προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας. Ανακατεύουμε καλά και καλύπτουμε με νερό ζεστό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20-25 λεπτά! Πολτοποιούμε με μπίμερ και έτοιμη σάλτσα μας! 


Για την μπεσαμέλ:


1 λίτρο γάλα φρέσκο πλήρες

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Λίγο ελαιόλαδο 

8 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

1 κρόκο

Λίγο τυρί τριμμένο


Εκτέλεση:

Βράζουμε το γάλα μαζί με τα μπαχαρικά σε χαμηλή φωτιά. Όταν το γάλα ζεσταθεί το αφαιρούμε από την φωτιά. Όσο το γάλα γίνεται, σε ένα τηγάνι προσθέτουμε τις λιπαρές ουσίες και έπειτα το αλεύρι. Σοτάρουμε καλά καλά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το ρου μας, να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Ρίχνουμε το ρου στο γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα, σε χαμηλή φωτιά. Όταν πήξει η μπεσαμέλ, προσθέτουμε τον κρόκο και το τυρί. Ανακατεύουμε! Περιχύνουμε την μπεσαμέλ πάνω από τα μακαρόνια. Πασπαλίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο ακόμα και λίγο τυράκι ακόμα.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 30 -35 λεπτά! 



Το ψευτοπαστίτσιο μας είναι έτοιμο! 

Καλή Απόλαυση! ❤️

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου