Χωριάτικη τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο!
Πολλοί τρομάζουν με την ιδέα να ανοίγουν φύλλο για πίτες, είναι όμως ένα από τα πιο διασκεδαστικά πράγματα στην μαγειρική και παράλληλα δημιουργικό.
Για πάμε να την δούμε!
Υλικά για την ζύμη:
Μισό ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό χλιαρό
1 σφηνάκι ξύδι
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την γέμιση:
300 γρ φέτα Κεφαλονιάς θρυμματισμένη
150 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
Μισό φλιτζάνι γάλα φρέσκο πλήρες
1 αυγό
Λίγο αλάτι & λίγο πιπέρι
Μοσχοκάρυδο & θυμάρι
Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για την ζύμη και τέλος το αλεύρι σιγά -σιγά, ανακατεύοντας. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε την ζύμη μας σκεπασμένη με μια πετσέτα να ξεκουραστεί.
Ξεκινάμε την γέμιση.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά. Αν το μίγμα μας είναι πολύ υγρό, προσθέτουμε άλλο λίγο τυρί και γιαούρτι.
Απλώνουμε λαδόκολλα στο ταψί μας. Στον πάγκο της κουζίνας μας, απλώνουμε λίγο αλεύρι. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 2 μέρη. Ξεκινάμε να ανοίγουμε το φύλλο μας. Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο στο ταψί. Στην συνέχεια προσθέτουμε την γέμιση. Τέλος απλώνουμε και το δεύτερο φύλλο από πάνω. Κλείνουμε καλά γύρω-γύρω την τυρόπιτα και πιέζουμε τις άκρες της με ένα πιρούνι έτσι ώστε να κλείσει καλά η πίτα μας. Πασπαλίζουμε με λίγο εξτρά μοσχοκάρυδο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για περίπου 35-40 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.
Καλή Απόλαυση! ❤️


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου