Νομίζω δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην συμφωνεί, με το ότι αυτό το πιάτο, είναι ένα από τα πιο νόστιμα και ένα από τα πιο comfort food που υπάρχουν!
Για πάμε να δούμε την συνταγή!
Υλικά:
Μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Μισό ποτήρι κρασί ροζέ
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
Μια πρέζα μαύρη ζάχαρη
1 φύλλο δάφνης
Λίγη κανέλα και λίγο γαρύφαλο
Αλάτι πιπέρι πάπρικα τζίντζερ κατά βούληση
Ελαιόλαδο
Λίγο ζεστό νεράκι
1 συσκευασία σπαγγέτι ή ότι άλλο επιθυμείτε
Νερό
Αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζουμε την κατσαρόλα με το νερό να βράσει. Όταν αρχίσει να κοχλάζει το νερό προσθέτουμε το αλάτι και φυσικά τα μακαρόνια μας! Βράζουμε για περίπου 7-9 λεπτά ανάλογα τα μακαρόνια.
Όσο βράζει το νερό για τα μακαρόνια ξεκινάμε τον κιμά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε καλά το κρέας μέχρι να ασπρίσει. Στην συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την δάφνη. Σβήνουμε με κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και τα μπαχαρικά μας.
Τέλος το νεράκι! Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 20-25 λεπτά!
Έτοιμο το φαγητό μας! Σερβίρουμε με φρέσκο τριμμένο πιπέρι, ένα ματσάκι μαϊντανό έτσι για την τσαχπινιά βρε παιδί μου!
Ααα και μπόλικο τριμμένο τυράκι !!!
Καλή Απόλαυση! ❤️



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου