Ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά δεν είναι άλλο, από το μιλφέιγ!
Για πάμε να δούμε την συνταγή μου.
Υλικά για την κρέμα Patisserie:
5 κρόκους
4 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
μισό φλιτζάνι κόρν φλάουερ
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 φλούδα λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλια
3 πακέτα σφολιατίνια
Υλικά για την σαντιγί:
2 κουτιά κρέμα γάλακτος
5-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Τα χτυπάμε στο μίξερ.
Εκτέλεση:
Σε χαμηλή φωτιά βάζουμε τα 3 φλυτζάνια γάλα μαζί με την φλούδα λεμονιού μέχρι να ζεσταθεί ελαφρώς το γάλα. Σε μια μπασίνα χτυπάμε με σύρμα τα αυγά την ζάχαρη και την βανίλια. Διαλύουμε το κόρν φλάουερ στο υπόλοιπο γάλα και το χύνουμε στην μπασίνα μαζί με τους κρόκους. Ανακατεύουμε καλά. Έπειτα προσθέτουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατέυοντας μέχρι να λιώσει.
Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη να κρυώσει και την καλύπτουμε με μεμβράνη.
Κόβουμε τα σφολιατίνια στη μέση κατα μήκος και βάζουμε μια στρώση σε ένα ταψί. Απο πάνω καλύπτουμε με την κρέμα patisserie. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να φτιάξουμε 3 στρώσεις. Διακοσμούμε με σαντιγί και θρυμματισμένα σφολιατίνια.
Εγώ έβαλα και κομμένες φραουλίτσες έτσι για την τσαχπινιά! ❤️
Καλή Απόλαυση! ❤️


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου