Υλικά:
Για την ζύμη (για πιο γρήγορα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζύμη σφολιάτας)
μισή συσκευασία βούτυρο βιτάμ
1 κρόκο
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν μπάουντερ
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
μια πρέζα αλάτι
2 κουταλιές της σούπας γάλα
Για την ζέμιση:
2 μήλα κομμένα στο πλάι σε λεπτές φέτες
3-4 κουταλιές μαρμελάδα διαλυμένες με λίγο ζεστό νερό
λίγη κανέλα
για το πασπάλισμα ζάχαρη άχνη
Για την σάλτσα:
2 κουταλιές του γλυκού βούτυρο
μισή κουταλιά του γλυκού κορν φλάουερ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
λίγο χυμό λεμονιού
1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
(Τα ανακατεύουμε όλα μαζί στη φωτιά μέχρι να πίξει η σάλτσα μας)
Εκτέλεση:
Σε μια μπασίνα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός απο το αλεύρι και το μπέικιν. Ανακατεούμε. Έπειτα ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι και το μπέικιν. Πλάθουμε την ζύμη και την αφήνουμε σκεπασμένη με μια πετσέτα μέχρι να φτιάξουμε την ζέμιση. Κόβουμε τα μήλα με την φλούδα τους στο πλάι σε λεπτές φέτες.

Απλώνουμε την ζύμη με τον πλάστη και την κόβουμε σε λορίδες

Απλώνουμε πάνω στην ζύμη μαρμελάδα και βάζουμε τα μήλα.Πασπαλίζουμε με λίγη κανελίτσα. Τέλος το τυλίγουμε και φτιάχνουμε τριανταφυλλάκια!

Ψήνουμε στους 180ºC για μισή ώρα ανάλογα τον φούρνο!
Ρίχνουμε την σαλτσούλα πάνω στα ψημένα τριανταφυλλάκια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά).
Καλή Επιτυχία! :) :)
Για την ζύμη (για πιο γρήγορα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζύμη σφολιάτας)
μισή συσκευασία βούτυρο βιτάμ
1 κρόκο
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν μπάουντερ
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
μια πρέζα αλάτι
2 κουταλιές της σούπας γάλα
Για την ζέμιση:
2 μήλα κομμένα στο πλάι σε λεπτές φέτες
3-4 κουταλιές μαρμελάδα διαλυμένες με λίγο ζεστό νερό
λίγη κανέλα
για το πασπάλισμα ζάχαρη άχνη
Για την σάλτσα:
2 κουταλιές του γλυκού βούτυρο
μισή κουταλιά του γλυκού κορν φλάουερ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
λίγο χυμό λεμονιού
1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
(Τα ανακατεύουμε όλα μαζί στη φωτιά μέχρι να πίξει η σάλτσα μας)
Εκτέλεση:
Σε μια μπασίνα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός απο το αλεύρι και το μπέικιν. Ανακατεούμε. Έπειτα ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι και το μπέικιν. Πλάθουμε την ζύμη και την αφήνουμε σκεπασμένη με μια πετσέτα μέχρι να φτιάξουμε την ζέμιση. Κόβουμε τα μήλα με την φλούδα τους στο πλάι σε λεπτές φέτες.
Απλώνουμε την ζύμη με τον πλάστη και την κόβουμε σε λορίδες

Απλώνουμε πάνω στην ζύμη μαρμελάδα και βάζουμε τα μήλα.Πασπαλίζουμε με λίγη κανελίτσα. Τέλος το τυλίγουμε και φτιάχνουμε τριανταφυλλάκια!
Ψήνουμε στους 180ºC για μισή ώρα ανάλογα τον φούρνο!
Ρίχνουμε την σαλτσούλα πάνω στα ψημένα τριανταφυλλάκια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά).
Καλή Επιτυχία! :) :)

Τέλεια ♡♡
ΑπάντησηΔιαγραφή<3 <3
Διαγραφή