
Υλικά:
περίπου μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κοφτή κουταλιά του γλυκού σόδα
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγη κανελίτσα και γαρίφαλο
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τον χυμό και την σόδα ανακατεύουμε με σύρμα για να ενεργοποιηθεί η σόδα (θα αρχίζει να αφρίζει). Έπειτα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός απο το αλεύρι και το μπέικιν. Ανακατεύουμε. Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν κοσκινισμένο. Ζυμώνουμε και πλάθουμε τα κουλουράκια μας! Βάζουμε στα ταψιά λαδόκολλα και τοποθετούμε τα κουλουράκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για περίπου μισή ώρα! (ανάλογα τον φούρνο)
(Βγαίνουν δυόμιση ταψιά)
Καλή Επιτυχία! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου