Πέρασαν 11 Χρόνια Δημιουργίας! ❤️

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Πάστα Φλώρα!








Υλικά:

100 γρ. ζάχαρη άχνη

200 γρ. βούτυρο αγελάδας

1 αυγό

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ μπέικιν

200 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας, εγώ χρησιμοποίησα κεράσι!

Εκτέλεση:


Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ. Τα ζυμώνουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν 

και να γίνει μια ενιαία ζύμη. 

Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα τετράγωνο τσέρκι ή ταψί διαστάσεων 20 x 20 εκ. κρατώντας λίγη για να φτιάξουμε τις ραβδώσεις της. 


Την βάζουμε στο ψυγείο για λίγο να σφίξει.


 Απλώνουμε πάνω από τη ζύμη τη μαρμελάδα. 


Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνουμε μακρόστενα μπαστούνια. Τοποθετούμε τα μισά πάνω στην πάστα φλόρα κάθετα, αφήνοντας ίσες μεταξύ τους. Έπειτα τοποθετούμε τα υπόλοιπα μισά οριζόντια προς τα προηγούμενα.



 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45-50 λεπτά. 


Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.


Αν περισσέψει ζύμη αυτοσχεδιάζουμε! 




Καλή Επιτυχία! :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου