Ιμάμ Μπαϊλντί ένα υπέροχο φαγητό τουρκικής προέλευσης. Η ονομασία σημαίνει ο Ιμάμης μπαΐλντισε (λιποθύμησε) επειδή, σύμφωνα με το θρύλο, ένας ιμάμης όταν άκουσε για το κόστος των υλικών και την προετοιμασία του έχασε τις αισθήσεις του.
Για πάμε να το δούμε όμως...
Υλικά:
4 μεγάλες μελιτζάνες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ντομάτα
3 σκελίδες σκόρδο
Μαϊντανό
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
Αλάτι , πιπέρι , πάπρικα, βασιλικό , θυμάρι
Λίγη ζάχαρη καστανή
Φέτα
Εκτέλεση:
Πλένουμε και κόβουμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες. Τις κόβουμε κατά μήκος και μετά στην μέση. Αφαιρούμε το εσωτερικό τους και το βάζουμε μέσα σε μια μπασίνα.
Ψιλοκόβουμε το εσωτερικό από τις μελιτζάνες μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Σοτάρουμε τα υλικά μας σε ένα τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο. Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε λίγο νεράκι και ανακατεύουμε.
Η γέμιση μας είναι έτοιμη!
Λαδώνουμε το ταψί μας και προσθέτουμε τις μελιτζάνες. Τις πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και αλάτι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε φέτα και μαϊντανό!
Καλή Όρεξη! ❤️


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου