Πέρασαν 11 Χρόνια Δημιουργίας! ❤️

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2024

Κουραμπιέδες!

Εμένα προσωπικά, το αγαπημένο μου  γλυκό των Χριστουγέννων, δεν είναι άλλο από τους κουραμπιέδες. Υπέροχες στρογγυλές άσπρες μπαλίτσες! Τόσο λαχταριστές και βουτυρένιες! 



Για πάμε να δούμε την συνταγή μου ! 



Υλικά: 

300 γρ. βούτυρο lurpak
125 γρ. ζάχαρη άχνη
3 βανίλιες
1 αυγό (κρόκο)
50 ml ούζο
400 γρ. αλεύρι (θα το δείτε και με το μάτι)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
150 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο
 Ανθόνερο 
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα 




Εκτέλεση:


Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη για περίπου 15 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. (Όσο περισσότερο τα χτυπάμε, τόσο πιο αφράτη θα γίνει η ζύμη μας). Ρίχνουμε  το κρόκο και χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ. Έπειτα προσθέτουμε τις βανίλιες και το ούζο.  Τέλος ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε καλά την ζύμη μας. Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και να μην κολλάει στα τοιχώματα του κάδου καθώς επίσης και στα χέρια μας. 

Βάζουμε γάντια και αρχίζουμε να πλάθουμε στρογγυλούς κουραμπιέδες. Τους πιέζουμε ελαφρώς στην κορυφή και στην συνέχεια τους  τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολα. Ο κάθε κουραμπιές πρέπει να ζυγίζει 30 γραμμάρια και να έχουν απόσταση μεταξύ τους 3-4 εκατοστά, ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Ψήνουμε στους 170° C για 15- 20 λεπτά. Αφού ψηθούν και κρυώσουν καλά καλά, τους ραντίζουμε με ανθόνερο. 

Τέλος πασπαλίζουμε με πολύ ζάχαρη άχνη! 





Καλέεεεεες Γιορτέεεεεεςςςςς!!!!!!!!!!!!! ❤️

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου