Υπάρχουν γεύσεις που σε ταξιδεύουν κατευθείαν στην Ιταλία, κι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το affogato. Ένα φαινομενικά απλό επιδόρπιο. Παγωτό βανίλια «πνιγμένο» σε ζεστό, αρωματικό εσσπρέσο , που όμως κρύβει μέσα του όλη τη μαγεία της ιταλικής κουλτούρας. Είναι γλυκό και ρόφημα ταυτόχρονα. Δροσιστικό αλλά και ζεστό, με την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην κρέμα και την ένταση του καφέ. Ένα μικρό θαύμα που μπορείς να φτιάξεις σε λίγα λεπτά.
Πάμε να δούμε την συνταγή!
Υλικά (για 2 μερίδες)
2 μπάλες παγωτό βανίλια
2 δόσεις εσπρέσσο
(Προαιρετικά) λίγη τριμμένη σοκολάτα, μπισκότο ή λίγες σταγόνες λικέρ αμαρέτο.
Εκτέλεση
Βάζουμε το παγωτό σε ένα γυάλινο ποτήρι ή μπολ.
Ετοιμάζουμε τον εσσπρέσο, ώστε να είναι καυτός και αρωματικός. Περιχύνουμε αργά τον καφέ στο παγωτό.
Αν θέλουμε, προσθέτουμε τριμμένη σοκολάτα, σπασμένο μπισκότο ή λικέρ για έξτρα γεύση.
Σερβίρουμε αμέσως, πριν λιώσει τελείως το παγωτό.
Καλή Απόλαυση! ❤️


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου