Ένα κέικ φτιαγμένο με αγνά υλικά και πολύ αγάπη!
Αντί για έτοιμο αλεύρι, άλεσα βρώμη για πιο φυσική υφή, χρησιμοποίησα στέβια για γλύκα χωρίς ενοχές και άρωμα από ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού για φρεσκάδα.
Τα καρύδια του δίνουν τραγανή αίσθηση και η κανέλα το αγκαλιάζει με τη ζεστασιά της.
Ένα γλυκό που μοσχοβολάει σπιτική φροντίδα ιδανικό για πρωινό ή απογευματινό μαζί με καφέ.
Πάμε να δούμε την συνταγή μου! ❤️
Υλικά:
3 αυγά
1 φλιτζάνι φυτικό βούτυρο
2 φλιτζάνια αλεύρι βρώμης (νιφάδες αλεσμένες στο μούλτι)
½ φλιτζάνι στέβια υγρή (ή ανάλογα με τη γλυκύτητα που θες)
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
½ φλτζάνι φρέσκο γάλα
Ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. κανέλα
Μια πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
Εκτέλεση:
1. Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C, στον αέρα.
Βουτύρωσε και αλεύρωσε ελαφρά μια φόρμα του κέικ ή στρώσε λαδόκολλα.
2. Χτύπησε τα αυγά με το φυτικό βούτυρο και τη στέβια μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν κρεμώδη.
3. Πρόσθεσε το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, τις βανίλιες και ανακάτεψε.
4. Σε άλλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι βρώμης, το μπέικιν, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
5. Ρίξε σιγά σιγά τα στεγνά υλικά στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
6. Πρόσθεσε τα καρύδια και ανακάτεψε ελαφρά να πάνε παντού.
7. Ψήσε για περίπου 40–45 λεπτά.
Άφησέ το να κρυώσει πριν το ξεφορμάρεις.
Πηγαίνει υπέροχα να το σερβίρετε με ζεστό καφεδάκι και παγωτό!



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου